Ai nevoie de promovare pentru brand-ul tău și nu știi de unde să începi? Avem 15 idei ușor de implementat pentru tine. Începători, intermediari și experți deopotrivă pot să-și ducă marketing-ul la următorul nivel. Iată-le:

1. Adună trafic din motoarele de căutare prin keyword-uri cu dificultate mică

Unul din cele mai simple moduri de a aduce trafic organic pe website-ul tău este să-l optimizezi din punct de vedere SEO. Poți aduce trafic organic foarte ușor și relativ rapid concentrându-ți strategia de content pe keyword-uri cu dificultate ușoară. 

 

Desigur, o strategie SEO ceva mai complexă este mereu varianta mai bună. Dar, pentru început, axarea pe această tactică este destul de eficientă. Vei avea nevoie să ții cont de trei lucruri pentru a ranka pe cuvintele-cheie de dificultate mică:

 
  • Verifică pe ce cuvinte-cheie de dificultate mică poți să rankezi într-un mod relevant pentru brand-ul și produsul tău;

  • Creează conținut optimizat din punct de vedere SEO care să targeteze acele cuvinte;

  • Adună backlinks relevante pentru acele cuvinte care să îți dea un mic boost. Având în vedere că ne focusăm pe dificultate scăzută, nu vei avea nevoie de prea multe, deci interlinkingul rămâne fiabil.

 

Să zicem, de exemplu, că ai un magazin online specializat pe vânzarea de detergenți de rufe. În acest caz, va trebui să faci un pic de keyword research pentru termenii cu sens larg și dificultate mică. Uneori s-ar putea să ai noroc și să te ajute ChatGPT sau alți boți asemănători în acest sens. Alteori, va trebui să găsești date actualizate, caz în care ai nevoie de tool-uri specializate.

 

Echipa noastră de SEO este gata să te ajute dacă nu te descurci. Tot ce trebuie să faci este să ne trimiți un mail pe contact@digitaldatacapital.com.

 

2. Creează short-form videos pentru social media

Educă, inspiră și amuză publicul tău țintă prin content diversificat, scurt și captivant. Chiar dacă videourile tale par făcute amatoricește, atâta vreme cât oferă valoare și sunt on-brand cu siguranță vor strânge interes din partea publicului relevant. Oamenilor nu le pasă neapărat ca videourile scurte la care se uită să fie capodopere vizuale. Altfel, viralele de pe TikTok ar consta doar în efecte speciale la nivel de studio profesional.

 

În schimb, atâta vreme cât apelezi la o combinație de entertainment, educație și inspirație, e foarte probabil să ai succes. De exemplu, Duolingo au dat lovitura cu reel-uri pe Instagram și TikTok-uri în format de meme-uri. Unele din video-uri au adunat zeci de milioane de vizualizări.

 

Suntem convinși că vei găsi multe alte exemple dacă stai un pic să cauți pe aceste două platforme și nu numai. Dar, pe scurt, iată câteva tipuri de videouri pentru a strânge trafic cu ajutorul videoclipurilor scurte.

 
  • Creează product demos și highlight-uri legate de serviciile tale;

  • Povestește despre începuturile modeste ale brand-ului tău și călătoria ta spre unde te afli acum;

  • Arată-le oamenilor scene din spatele cortinei (behind-the-scenes videos);

  • Tips & tricks și tutoriale despre cum să faci lucrurile la care te pricepi (oamenii apreciază sfaturi gratis, iar acestea nu îți vor reduce numărul de clienți – ba din contra, îți va demonstra expertiza);

  • Teasere la produse viitoare;

  • Păreri controversate despre industrie;

  • Știri importante despre compania ta;

  • Răspunsuri la întrebări frecvente.

 

Și, cel mai important, nu te lăsa descurajat dacă primele tale clipuri nu vor aduna prea multe vizualizări. E nevoie de timp să aduni mult content astfel încât un vizitator nou să vadă că ești pus pe treabă.

 

3. Încearcă să apari la diverse podcasturi și emisiuni

Oamenii tind să aibă încredere în creatorii independenți de conținut. Vorbeam mai demult despre cum vorbesc oamenii despre brand-urile lor preferate cu prietenii și familia. Același lucru este valabil și legat de podcastul lor preferat. Oamenii au tendința să aibă mai multă încredere în figurile familiare decât în reclamele la brand-uri necunoscute pe care le văd pentru prima oară.

 

Dacă ai expertiză in-depth sau o poveste interesantă de spus (sau ambele), atunci nici nu va trebui să depui prea mult efort pentru a fi invitat la podcasturi. Ține cont totuși să fie podcasturi pe care publicul tău țintă să le urmărească. Degeaba aduni multe vizualizări dacă oamenii care se uită nu sunt interesați de ce oferi.

 

Pentru a te asigura că prinzi loc la un podcast relevant, ține cont de următoarele sfaturi:

 
  • Caută podcasturi care se aliniază cu brand-ul tău;

  • Începe cu podcasturi mai mici pentru a lua avânt;

  • Trimite un email clar și concis cu selling point-urile tale (convinge host-ul că meriți să fii oaspete măcar un episod);

  • Dacă nu primești un răspuns, trimite un follow-up după aproximativ două săptămâni;

  • După ce apari într-un episod, promovează-l pe toate platformele relevante.

 

4. Obține publicitate gratuită în presă

Ai auzit vreodată de principiul HARO? Acesta vine de la “Help a Reporter Out” și se referă exact la ceea ce crezi că se referă. Reporterii de la publicații mici și mari caută întotdeauna content despre care să scrie pe platformele lor. Dacă e vorba de o publicație relevantă pentru publicul tău țintă, profită de această ocazie și oferă-ți expertiza într-un interviu sau articol scris.

 

5. Reutilizează content-ul care funcționează

Dacă deja ai content care îți aduce mult trafic, îl poți reutiliza sub o altă formă. De exemplu, un clip informativ care a strâns multe vizualizări poate fi transformat într-un articol scris. Același principiu merge și vice-versa. De asemenea, content revamps merg foarte bine. Sau chiar și simplu un share dat content-ului mai vechi dar încă relevant.

 

6. Folosește Google Ads pentru a-ți promova business-ul

Folosindu-te de principii SEM și paid media, poți crea ad-uri care să targeteze cuvinte-cheie relevante pentru produsele tale. Principiile sunt aceleași ca la SEO, doar că de data asta plătești pentru a apărea în topul rezultatelor. Plătești, de asemenea, și pentru fiecare click. Dar dacă pagina produsului tău este pusă la punct, investiția inițială va da roade.

 

7. Folosește affiliate marketing

Ai înțeles beneficiul de a te auto-recomanda host-urilor de podcast? Ceva asemănător se întâmplă și aici. Poți căuta site-uri sau parteneri care să aibă o oarecare legătură cu ceea ce faci tu și să le propui un plan de colaborare.

 

Spre exemplu, poate găsești un site care face review-uri la diverse tipuri de produse. Echipa de editorial poate face review la produsele tale și să insereze link-uri de afiliat de-a lungul articolului. Aceste link-uri conțin un cookie în URL care îți spune de unde vine traficul și cât a convertit. Astfel, tu câștigi mai multe vânzări, iar ei își iau un mic comision din conversiile pe care ți le-au adus.

 

8. Roagă-ți clienții să-ți lase recenzii

Review-urile clienților mulțumiți au o influență foarte mare asupra deciziei de cumpărare a prospectilor noi. Este o tactică ce poate fi integrată în oricare parte a unui funnel și îți dă un boost imens de credibilitate.

 

Nu doar atât, dar review-urile lăsate pe website-ul tău sau pe locația ta de Google Maps îți vor aduce business-ul mai sus în topul căutărilor pe cuvintele-cheie relevante. Astfel, îți crești atât persuasiunea, cât și traficul și, ulterior, numărul de prospecti interesați.

 

9. Folosește lead magnets

Așa cum ți-am zis mai devreme că poți obține publicitate gratuită în presă, poți folosi același principiu ca să aduni leads (prospecti). 

 

Creează un lead funnel în care oferi o resursă gratuită publicului tău țintă. Prezintă resursa ca fiind ceva cu adevărat valoros și ofer-o în schimbul adresei de email a celui ce o descarcă. Ulterior, îți poți folosi expertiza sau marketa produsele relevante către acesta. Pentru a seta un lead magnet eficient, echipa noastră de funnels îți stă la dispoziție la contact@digitaldatacapital.com.

 

10. Scrie pentru website-uri relevante din industria ta

Cunoscut ca și guest posting, scrierea articolelor pentru alte website-uri care să conțină link-uri spre content-ul tău este un mod excelent de a-ți crește notorietatea, traficul organic și, ulterior, vânzările. 

 

Vei avea parte de brand exposure către prospecti din followerii publicației pentru care scrii. Ai un nou backlink care te ajută să rankezi mai bine pe diverse keyword-uri. Nu în ultimul rând, se aplică aceleași principii ale psihicului uman despre care am vorbit la punctele 4 și 5. Deci ai doar de câștigat.

 

Concluzie

Folosește toate tacticile din acest articol pentru a dobândi o audiență mai mare și un nivel mai mare de persuasiune asupra publicului tău țintă. Nu ezita să ne contactezi pentru o colaborare pentru oricare din aceste tactici.